Jan Vermeer – fotograaf
Zo lang ik mij kan herinneren ben ik wild van natuur, wild van de prachtige wildernis op onze blauwe planeet. Als fotograaf heb je prachtige tools binnen bereik om de kwetsbare natuur voor het voetlicht te brengen. Die missie en drang om dat uit te dragen heb ik al decennialang en is niet heel anders dan toen ik lang geleden begon. Het aandachtsgebied is wel veranderd, maar heeft meer aandacht nodig dan ooit tevoren. 
Wild van Afrika
Eerder presenteerde ik vooral koude gebieden op het podium van de PI beurs. Dit jaar ligt de aandacht op Afrika! Het continent waar wilde dieren nog echt wilde dieren zijn. Naast de koude gebieden heb ik ook vele bijzondere Afrikaanse landen bezocht. Niet alleen Kenia, Tanzania en Zuid-Afrika, maar ook Rwanda, Uganda, Namibië, Botswana, Seychellen, Gambia en Congo zijn intensief bezocht. 
————————————-
Over Vermeer
Vermeer werkt voor verschillende opdrachtgevers zoals NatGeo Traveler en maakte verschillende reportages in Gambia, Namibië, Rwanda en de Azoren. Meer dan tien boeken zijn gepubliceerd zoals het gelauwerde Arctic en Antarctica, Breaking Ice, Witte Wereld en Witte Veluwe. Hij deelt zijn kennis met anderen door het geven van presentaties, workshops en tijdens het begeleiden van fotoreizen voor Nordic Vision en Thika Travel. Zijn foto’s worden verkocht via het Amerikaanse fotobureau Minden Pictures.
Awards
Zijn foto’s zijn veelvuldig bekroond in prestigieuze fotowedstrijden zoals de BBC Wildlife of the Year Contest. De boeken Arctic en Antarctica behaalden de eerste prijs bij de International Photography Award. Vermeer is een veelgevraagd jurylid voor toonaangevende internationale fotowedstrijden in Rusland, Engeland, Italië en Spanje. Jan Vermeer is ambassadeur voor Nikon, Disnet en Benro.
www.janvermeer.nl

Instagram:
https://www.instagram.com/janvermeerphotography/
Facebook: https://www.facebook.com/jan.vermeer.35?fref=ts