De Wondere Wereld van de Abstracte Fotografie

Hoe bestaat het dat geen universeel geaccepteerde definitie is over Abstracte Fotografie, dat de literatuur en de artikelen erover dunbezaaid en flinterdun zijn, dat het geen deel uit maakt van de huidige fotografieopleidingen, terwijl er toch ook een Facebookgroep voor bestaat met bijna 35.000 leden, internationaal?

Abstracte fotografie is een nieuwe loot aan de stam van de fotografie en het verovert inmiddels in hoog tempo de harten van vele fotografen. 

Iris Depassé is oprichter van de Academie voor Abstracte Fotografie. Ze is gedreven om abstracte fotografie op de kaart te zetten. Ze vertelt je graag aan de hand van prachtige voorbeeldfotos wat abstracte fotografie is (en wat het niet is) en ze geeft je handvatten voor het maken van abstracte fotos. 

Maak kennis met abstracte fotografie en er gaat een wereld voor je open! 

Iris Depassé 

Iris Depassé is oprichter van de Academie voor Abstracte Fotografie. In 2019 lanceerde ze als allereerste ter wereld een online cursus die helemaal gewijd is aan de abstracte fotografie.  

Ze specialiseerde zich in de Abstracte Fotografie en ze exposeert en verkoopt haar abstracte fotos al sinds 2015. In 2016 deed ze mee aan de BredaPhoto Masterclass. Aansluitend volgde ze het eerste jaar van de opleiding Photographic Design aan de Fotovakschool.

Iris heeft inmiddels naast basiscursus ook een vervolgcursus ontwikkeld en ze geeft regelmatig workshops op lokatie en fotobesprekingen. Ze geeft presentaties bij fotoclubs, is gastdocent in fotografie-opleidingen en ze jureert fotowedstrijden over abstracte fotografie.

Tijdens Professional Imaging zal Iris iedere dag een masterclass geven in het P.I. Theater.
Meer info over Iris en de Academie voor Abstracte Fotografie kun je hier vinden.