Beweging bevriezen met flits en sparkles

Een waanzinnig model, perfecte styling en een bijpassende achtergrond. Je flitsers staan klaar voor de allermooiste platen en toch mis je wat. Een beetje beweging. Maar hoe doe je dat? Het coachen van een model is vaak lastig merken we in de workshops. Wat zeg je en vooral hoe zeg je het? Of zeg je maar niks en hoop je dat je model zelf wel weet wat ze moet doen?

Fotograaf, bestsellerauteur en instructeur Frank Doorhof laat je zien in deze live shoot hoe hij zijn model coacht voor een geweldige foto. En niet alleen het model gaat bewegen, maar we strooien ook met feestelijke glitters. Dus timing is ook belangrijk. Daarnaast natuurlijk de apparatuur. Frank licht ook het stukje techniek toe, dus workflow, camera en lens maar ook waarom hij juist voor flitsmerk Hensel kiest voor het bevriezen van beweging.

Frank is alle dagen aanwezig in zijn eigen stand (tegenover het live shoot theater), of op stands van zijn partners. 
Bio
Fotograaf en Kelby trainer Frank Doorhof geeft workshops model fotografie in zijn studio in Emmeloord, in het buitenland, maar ook op bijzondere plekken, zoals in kastelen, musea en urbex locaties.  Frank leert je hoe licht werkt, want dan kun je het meten en sturen, altijd en overal. Dit staat garant voor geweldige model foto’s. Hij werkt met small flash, big flash en led-verlichting.

Zijn bestseller “Mastering the Model Shoot” is in diverse talen vertaald en heet in het Nederlands “Handboek: modelfotografie”. Onlangs is zijn boek “Fotograferen in Elke Situatie” uitgekomen. Op Photofacts Academy staat de Nederlandse video: “Controle over je fotoshoot”

Daarnaast heeft Frank meer dan 11 instructie video’s uitgebracht en diverse presets.

Op social media is Frank ook heel actief. Dagelijks maakt hij vlogs en video’s met reviews, tips en trucs over alles wat met fotografie te maken heeft in “Behind the closed DOORs”.  Maandelijks broadcast hij “the Digital Classroom” een gratis, online, interactieve live shoot vanuit zijn studio op YouTube en Facebook. Zijn YouTube staat trouwens vol met reviews, interviews en veel meer.

Franks portfolio vind je hier: smugmug.com/frankdoorhof

De actuele workshops en agenda staan op:
frankdoorhof.com
fotografie-workshops.nl