Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Natuurfotograaf David Yarrow
geeft spraakmakende Masterclass!

De aanpak van de Engelse natuurfotograaf David Yarrow is simpel: maak adembenemende foto’s van wilde dieren, veil die voor veertigduizend dollar per stuk en geef een groot gedeelte van de opbrengst aan natuurbescherming. Als Nikon Ambassadeur zal David op Professional Imaging Experience zijn werkwijze toelichten. Let op: hij spreekt alleen op zondag 24 MAART. Plaatsen reserveren is niet mogelijk. VOL=VOL.

Voor de toegangsprijs van €10,- kun je deze Masterclass op de zondag bijwonen. Bovendien heb je ook toegang tot meer dan zeventig andere masterclasses, lezingen en workshops op de jubileumeditie van Professional Imaging Experience die meer dan ooit bruist van de foto-activiteiten.

Het klinkt eenvoudig, maar David  heeft alle componenten van zijn werk stevig in de hand en zorgt ervoor dat ze elkaar versterken. Zo kent hij zijn onderwerp even goed als zijn publiek. Op de Afrikaanse Savanne benadert hij olifanten en leeuwen bijvoorbeeld van zeer dichtbij met zijn camera in een elektronisch bestuurd en met lokstof ingespoten karretje. Met de groothoek op zijn camera, zit hij de dieren daardoor dicht op de huid en verkrijgt hij unieke beelden.

Hij laat niets aan het toeval over. De foto wordt van tevoren bedacht en gepland en Yarrow werkt ter plaatse met een team van fotografie-experts, biologen en gidsen. Zo weet hij bijvoorbeeld welke ijsberen op de Noordpool fotogeniek zijn en goed te benaderen. De meester bepaalt zelf de creatieve invalshoek en het opnamemoment.

Als de foto klaar is, veilt hij hem voor een publiek van vermogende en bij de natuur betrokken fotoliefhebbers; een publiek dat hij gedurende vele jaren van fotograferen en actievoeren zorgvuldig heeft opgebouwd.

Hij legt uit hoe hij alle onderdelen van zijn fotografie zo goed in de hand weet te houden en je kunt hem na afloop ook nog vragen stellen op de Nikon-stand.